Valg i repræsentantskabet

245 mennesker var samlet i Vojens for at beslutte, om SE skulle bruge 1,9 milliarder kroner på at opkøbe Stofa. Den store udskrivning blev i sidste ende afgjort ved et enkelt tryk på en knap. 92% af de forsamlede valgte at stemme for opkøbet.

Det er de færreste mennesker, der i deres liv kommer til at stå overfor valget om at bruge næsten to milliarder kroner, og det er heller ikke hver dag, at de 245 mennesker i SE’s repræsentantskab skal træffe en så stor beslutning. Stemningen for at SE skulle opkøbe TV- og internetudbyderen Stofa, for netop så stort et beløb, var dog allerede inden det afgørende repræsentantskabsmøde positiv. Som adm. direktør Niels Duedahl siger:

Vi vil med opkøbet af Stofa sikre en fortsat bundsolid forretning, og rent kulturelt er Stofa og SE også et oplagt match. Stofa er nemlig ligesom SE baseret på, at kunderne har medbestemmelse.”

Resultatet af afstemningen i repræsentantskabet, som netop repræsenterer SE's 260.000 andelshavere, blev da også et tydeligt flertal med 92% af de tilstedeværende, der stemte for opkøbet. Et klart mandat fra den øverste myndighed i SE, som ledelsen var stolte af.

Udover at sikre en solid forretning blev SE med opkøbet én af de største udbydere af TV- og internet i Danmark og dermed en reel udfordrer til de største spillere på markedet for tv og internet.

Repræsentantskabets afstemning

På trods af, at det ikke er hverdagskost for SE’s repræsentantskab at stemme om opkøb på så store beløb, er det ikke første gang, at de tager store beslutninger. SE har over de seneste 10 år truffet beslutninger om investeringer for otte milliarder kroner. Det var dog første gang, at SE valgte at optimere og modernisere metoden for afstemningen om disse investeringer. Som adm. direktør Niels Duedahl forklarer:

Opkøbet af Stofa var en vigtig beslutning, og da den endelige afgørelse skulle træffes, var det vigtigt for os at afholde en effektiv og utvetydig afstemning.”

Alle, der skulle stemme, fik i stedet for den klassiske papirstemme mulighed for at afgive deres stemme elektronisk. Afstemningen foregik således ved et enkelt tryk på en knap, og resultatet kunne fremlægges få minutter efter, at alle havde stemt. 

Fakta

SE er et af Danmarks største energi- og teleselskaber.

SE er et forbrugerejet andelsselskab, der ejes af kunderne i det syd- og sønderjyske forsyningsområde.

Hjørnestenen i selskabet er derfor repræsentantskabet, som udgør demokratiet i SE og er selskabets højeste myndighed.