Danskerne vil gerne E-valg

En meningsmåling foretaget for Ugebrevet Mandag Morgen viser, at danskerne er klar til at stemme via internettet. Tre fjerdedele af befolkningen vil stemme via internettet, hvis det var muligt, og tilliden til digitale valghandlinger ligger på over 70 pct.

Læs hele artiklen fra Ugebrevet Mandag Morgen

Assembly Voting har i 10 år gennemført e-valg via internet her i Danmark. Således har mere end 6 mio. vælgere været igennem valgsystemet, og ved dette års overenskomst stemte mere en halvdelen elektronisk.

Muligheden for at stemme elektronisk understøtter Assembly Votings vision om at gøre demokratiet mere tilgængeligt og tidsvarende. Derfor kommer denne nye undersøgelse ikke som nogen overraskelse, da tendensen mod elekroniske stemmeafgivelse kun er gået en vej de sidste 10 år.

Internetbaserede valg kan være med til at hæve stemmeprocenten, og vi har således kunnet se stemmeprocenter på mere end 50 pct. ved fx skolebestyrelsesvalg.

Når det drejer sig om kommunal- og regionalvalg er Assembly Voting bygget op som et elektronisk understøttet fremmødevalg. Det sker for ikke at kompromittere den høje tillid danskerne har til den eksisterende valghandling ifm. kommunalvalg og folketingsvalg.

Forsøg på at indføre e-valg til lignende demokratiske forsamlinger har vist sig dyr i en række lande. Beslutningerne om e-valg er her blevet tilbagerullet, og sågar gjort ulovlige ved højesteretsafgørelser.

E-valg er et godt redskab til at styrke valgdeltagelsen i en række mindre lov- og vedtægtsbestemte demokratiske valghandlinger. I forhold til nationale lovbestemte valg er det vigtigt at gå med livrem og seler, således at tilliden til valghandlingen ikke kompromitteres.

2 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Besøg

Assembly Voting ApS

Ringager 4C, 1. th

DK-2605 Brøndby

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638

Følg