Næsten hver tredje ældre stemte elektronisk


Ved det netop afsluttede ældrerådsvalg havde borgerne i seks kommuner i år mulighed for at stemme elektronisk. Forsøget blev en stor succes med 13.000 stemmer afgivet over nettet.

Aldrig før har så mange kommuner givet deres borgere mulighed for, at stemme elektronisk til et ældrerådsvalg. Det gjaldt blandt andet i Aarhus, Kolding og Gentofte, hvor i gennemsnit 30 procent af stemmerne blev afgivet over nettet – og det bliver ikke sidste gang, at de ældre får denne mulighed.

”Vi er overbevist om, at vi også næste gang anbefaler elektronisk afstemning”, siger formand Ivan A.D. Johansen fra Kolding Ældreråd. ”Jeg stemte selv elektronisk fordi det er lettere, at så mange andre har gjort det samme viser at folk på 60+, på trods af den gennerelle opfattelse, er fortrolige med det tekniske og har tillid til den elektroniske stemmeafgivelse.”

De seks kommuner kombinerede muligheden for at stemme digitalt med den traditionelle stemmeseddel af papir, så de ældre kunne vælge den stemmemulighed, de var mest tryg ved.

Det elektroniske afstemningssystem blev leveret af danske Assembly Voting, der er Danmarks største leverandør af elektroniske valg. Assembly Voting håndterede også valgenes supporttelefoner og fik herigennem et godt indtryk af systemets modtagelse blandt de ældre:

”Der var fortrinsvis tale om meget enkle, tekniske spørgsmål. Ikke sjældent handlede de ældres udfordringer eksempelvis om forskellen på browserens søgefelt og adressefeltet – og ikke så ofte om selve afstemningsproceduren,” siger IT direktør i Assembly Voting, Mikkel Leffers Svendstrup.

Det fleste henvendelser til supporttelefonen var fra borgere over 80 år, og den ældste vælger, som rådgivningen talte med, var 92 år.

2 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Besøg

Assembly Voting ApS

Ringager 4C, 1. th

DK-2605 Brøndby

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638

Følg