Nyt valgsystem: Assembly Voting Mixnet


Det er ikke uden stolthed, at vi nu kan løfte sløret for, hvad vi har arbejdet intenst på de sidste mange måneder:

Den næste generation af valgsystemer!

Resultatet er Assembly Voting Mixnet, der i øjeblikket prototypetestes, og som vil være tilgængeligt for vores kunder fra starten af 2016.

Assembly Voting Mixnet bygger på førende international forskning i e-valgsteknologier, og er blandt de allerførste valgsystemer i verden, der benytter Mixnet-kryptering. Der er afholdt bindende afstemning ved brug af Mixnet i Victoria, Australien, og flere lande er på vej med tilsvarende bindende forsøg med e-valg. Det er bl.a. dette gryende valgmarked Assembly Voting Mixnet retter sig mod.

Med Assembly Voting Mixnet vil vi kunne konkurrere med de bedste valgsystemer i verden, og dermed nå endnu længere ud på de internationale markeder for valgservices.

Danske e-valg

Assembly Voting Mixnet vil også være et løft til det lokale danske demokrati i kommuner og foreninger, ved at hæve baren for de tekniske krav man kan stille til et troværdigt digitalt valgsystem.

Vi har løst mere end 700 valgopgaver for de største danske foreninger og kommuner i en stærk demokratisk kultur. Med Assembly Voting Mixnet bidrager vi til at fastholde den høje vælgertillid, ved at sikre mere transparens, sikkerhed, anonymitet og validitet i valghandlingen.

End-to-End verification

På den tekniske side gør Mixnet krypteringen det muligt at skabe en End-2-End verifikation af valghandlingen. Dvs. at den enkelte vælger og uvildige observatører kan kontrollere og efterprøve alle dele af valghandlingen for at sikre, at den enkelte stemme er anonym, registreret og optalt korrekt.

Ny brugerflade

Det nye valgsystem kommer også med en opdateret brugerflade, der gør det endnu lettere at gennemføre en stemmeaktion. Brugerfladen understøtter ligeledes flere samtidige sprog, som vi aktuelt anvender i Finland (finsk og svensk) og Irland (engelsk og irsk).

Open source teknologier

For at styrke transparensen benytter vi selvfølgelig open source teknologier, og vi er samtidig med til at videreudvikle de anvendte teknologier til gavn for åbenheden og kvaliteten af valgløsningerne.

Vil du høre nærmere om Assembly Voting Mixnet, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 2684 6644 eller på mail support@aion.dk

3 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Besøg

Assembly Voting ApS

Ringager 4C, 1. th

DK-2605 Brøndby

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638

Følg