Danmarks første digitale bispevalg


Assembly Voting har på vegne af Kirkeministeriet gennemført Danmarks første digitale bispevalg, hvor kandidater til bispeembedet i Lolland-Falsters Stift har været til afstemning blandt stiftets præster og menighedsråd.

En dispensation fra den ministerielle bekendtgørelse om bispevalg i Danmark har gjort det muligt at få de første erfaringer med digital stemmeafgivelse i et bispevalg. Erfaringerne skal bruges til at vurdere, om tiden er moden til at sætte strøm på de øvrige valg inden for den danske Folkekirke.

Med en stemmeprocent på 90,2% i den første runde af bispevalget i Lolland-Falster Stift, har stiftets vælgere taget godt imod løsningen med digital stemmeafgivelse.

Læs mere om bispevalget i Lolland-Falsters Stift her

Læs mere om bispevalg i Danmark her

13 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Besøg

Assembly Voting ApS

Ringager 4C, 1. th

DK-2605 Brøndby

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638

Følg