47% flere digitale stemmer ved Ældrerådsvalg i Københavns Kommune


Københavns Kommune har for anden gang afholdt Ældrerådsvalg for kommunens 85.000 ældre medborgere (+60 år) med en hybridvalgsløsning, hvor vælgerne selv kan bestemme om de vil stemme via postale stemmesedler eller via elektronisk valgkort i E-boks med brug af NemID. Den samlede løsning er udviklet af Assembly Voting, og indeholder både et opstilling- og præsentationsmodul til kandidater og et valgsystem til gennemførelsen af hybridvalget.

Ved valget i 2012 blev 17 procent at det samlede antal stemmer registreret digitalt, mens andelen ved dette års Ældrerådsvalg var på mere end 25 procent. En fremgang på 47 procent i andelen af digitale stemmer ved Ældrerådsvalget i København skriver sig ind i en generel udvikling hvor markant flere deltager digitalt i demokratiske valghandlinger. Tendensen er tydelig på tværs af alle de valg i foreninger og kommuner, og viser, at digitaliseringen har fået rodfæste i brede samfundsgrupper, og er blevet en integreret del af hverdagsdemokratiet.

Assembly Voting afholder Ældrerådsvalg i mange kommuner de kommende måneder. Vil du høre mere om erfaringerne og de forskellige løsninger, er du velkommen til at kontakte os.

10 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Besøg

Assembly Voting ApS

Ringager 4C, 1. th

DK-2605 Brøndby

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638

Følg