Folkekirken går online: Bispevalg 2.0

Opdateret: feb. 16Assembly Voting leverer valgsystemet til det igangværende bispevalg i Helsingør Stift. Det er anden gang et bispevalg i den danske folkekirke foretages digitalt. Sidste gang var ved bispevalget i Lolland-Falster Stift i 2017, hvor Assembly Voting ligeledes bistod med løsningen til valget af ny biskop.


Valghandlingen i Helsingør Stift blev indledt tirsdag d. 22. september med en digital valgåbningsceremoni. Udvalgte valgtilforordnede godkendte valgets opsætning og delte krypteringsnøgler via en valgkontrol-applikation. Dermed har ingen adgang til resultaterne førend første runde af valget slutter d. 13. oktober, kl. 12. Her sætter de valgtilforordnede sig igen sammen, og dekrypterer det valgresultat.

Har ingen af kandidaterne opnået opbakning fra mere end halvdelen af de afgivne stemmer, gennemføres en ny valgrunde mellem de kandidater, der opnåede flest stemmer i første runde. Det endelige resultat foreligger senest d. 18. november 2020, hvor den nye biskop således kan udnævnes.

Allerede nu har 35% af de stemmeberettigede afgivet deres stemme elektronisk vha. NemID, og det forventes at stemmeprocenten vil være tæt på 100 i kampen om et af de højeste embeder inden for folkekirken.


Ligesom i det fysiske valglokale – bare digitalt

Bispevalget i Helsingør Stift bliver gennemført ved brug af det digitale valgsystem, Assembly Voting X, som er bygget op som en digital version af det fysiske valglokale. Dvs. at sikkerheden og muligheden for at udøve kontrol med alle dele af valghandlingen er tilsvarende den som vi kender fra fx folketingsvalg i Danmark.


Læs mere om Bispevalget i Helsingør Stift.


Læs mere om valgsystemet Assembly Voting X.

35 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Besøg

Assembly Voting ApS

Ringager 4C, 1. th

DK-2605 Brøndby

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638

Følg