Rekordhøj digital stemmeprocent ved Danmarks største digitale valghandling i kommunerne

Opdateret: feb. 16

Københavns Ældreråd har for tredje gang i træk afviklet ældrerådsvalg som hybridvalg. Som alternativ til den traditionelle brevstemme, havde over 90.000 borgere over 60 år således mulighed for at stemme digitalt via Assembly Voting X. Og resultatet afslørede endnu en gang en stigende velvillighed til at stemme elektronisk.


Københavns Kommunes ældre borgere på 60+ har netop valgt deres repræsentanter for de næste fire år til Ældrerådet. For tredje gang i træk blev Ældrerådsvalget afholdt som en hybrid valgløsning, hvor borgerne havde mulighed for både at stemme traditionelt ved brevstemme eller elektronisk med brug af NemID.


”Jeg synes, det er nemt, hurtigt og sikkert at stemme digitalt. Og når du har stemt digitalt, skal du ikke huske at få brevet puttet i postkassen – hvis du kan finde én. Det gør det jo langt nemmere at få stemt,” – Kirsten Nissen, kandidat til Ældrerådet.


Rekordmange vælgere til tasterne

Ældrerådsvalget afholdes hvert fjerde år, og i år havde rekordmange sat sig for at stemme – og mange af dem digitalt. Ved valget i 2016 blev 25,4% af stemmerne afgivet digitalt, mens hele 56,6% af vælgerne afgav deres stemme digitalt i år. Andelen af vælgere, der har valgt at stemme digitalt er således mere end fordoblet siden sidste valg.


”Det er dejligt, men ikke overraskende, at så mange ældre medborgere deltager digitalt i valghandlingen i Københavns Kommune. Vi har gennem mange år afholdt Senior- og Ældrerådsvalg i kommuner landet over, og tendensen har alle steder været, at stadig flere føler sig fortrolige med digital stemmeafgivelse,” – udtaler Jacob Gyldenkærne, adm. direktør i Assembly Voting.


Københavns Ældreråd er Københavns ældre borgeres talerør, når der skal tages politiske beslutninger, der vedrører ældre i kommunen. Rådet består af 25 medlemmer, som således har mulighed for at få temaer på den politiske dagsorden, som særligt vedrører de ældre borgeres interesser.


Læs mere om Assembly Voting X her.

53 visninger