Kommunalvalg 2013: Debatten flytter stemmer blandt unge

11 Nov 2013

 

I weekenden blev der afholdt ”Create for Change” arrangement for unge på Musicon i Roskilde, og Aion – Assembly Voting var med. Roskildes unge fik mulighed for at debattere kommunalpolitik med både Roskilde Kommunes Borgmester og en række unge kandidater fra forskellige partier.

 

De politiske debatter var i bedste Roskilde Festival stil suppleret med koncerter og små events, der satte fokus på unge, kommunalpolitik og indflydelse.

 

Forud for debatterne afgav de unge en stemme på det parti, man forventede at stemme på ved Kommunalvalget d. 19. nov, og som afslutning på arrangementet stemte de unge igen. Det viste sig tydeligt, at debatten havde flyttet stemmer blandt deltagerne.

 

De 3 partier der fik flest stemmer i første runde Enhedslisten, Socialdemokraterne og Venstre gik markant tilbage i anden runde. Her blev stemmerne primært samlet op af Radikale Venstre og SF.

 

Et veloverstået ungepolitisk arrangement på 4 timer viser, at man sagtens kan få kommunalpolitik til at rime på unge, hvis man gør det levende, seriøst og underholdende.

 

Assembly Voting leverede afstemningssystemet til de 2 prøvevalg. 

Please reload

Udvalgte nyheder

Digital platform til borgersamlinger

18 May 2020

1/3
Please reload

Seneste nyheder
Please reload

Arkiv
Please reload

Assembly Voting ApS

Park Allé 382

DK-2625 Vallensbæk

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638