100 år med folkeligt demokrati

5 Jun 2015

 

Grundlovsændringen af 5. juni 1915 gjorde demokratiet i Danmark folkeligt. Indtil da havde retten til at vælge beslutningstagerne i Danmark været forbeholdt en eksklusiv gruppe af mandlige ejendomsbesiddere. Med ændringen af Grundloven, blev ”demos” udvidet til også at inkludere kvinder, lærlinge, tjenestefolk, m.fl., der hidtil havde været politisk umyndiggjort.

 

Politisk lighed blev dermed et bærende princip i det danske demokrati, og selvom man gennem årene bl.a. har diskuteret og ændret på aldersgrænser for valgret, er der ingen tvivl om, at Grundlovsændringen for 100 år siden markerede en vigtig milepæl i skabelsen af et moderne og frit samfund.

 

Assembly Voting sender taknemmelige tanker til alle dem, der kæmpede og vandt kampen for at alle har en stemme, når lovgiverne skal vælges.

 

Rigtig god Grundlovsdag!

 

Please reload

Udvalgte nyheder

Digital platform til borgersamlinger

18 May 2020

1/3
Please reload

Seneste nyheder
Please reload

Arkiv
Please reload

Assembly Voting ApS

Park Allé 382

DK-2625 Vallensbæk

Kontakt

Mail: info@aion.dk

Tlf: +45 2616 9638