Digital platform til borgersamlinger

18 May 2020

Assembly Voting har leveret den tekniske platform til afholdelse af en digitalt understøttet borgersamling i Albertslund Kommune. Borgersamlingen gennemføres i samarbejde med Albertslund Kommune, We Do Democracy og Tal & Analyse.

 

Kort om borgersamling

Borgersamling er et nyt demokratiformat, der har været afprøvet i en række storbyen rundt om i verden, bl.a. i København, Helsinki og Toronto. Et tilfældigt demografisk repræsentativt udsnit af lokale borgere, skal gennem en struktureret mødeproces komme med konkrete anbefalinger til de folkevalgte om udvikling af lokalsamfundet. 

 

Med borgersamlinger får de lokale politikere et kvalificeret og bredt forankret input til kommende lokalpolitiske beslutninger. Og ikke mindst en fornyet debat og deltagelse i lokale demokrati.

 

Online Citizens’ Assembly

I Assembly Voting har vi gennem 20 år arbejdet med demokratisk innovation, og vi betragter borgersamlinger som et vigtigt bidrag til at forny og fremme deltagelsen i det lokale demokrati. 

Derfor har vi valgt at udvikle en teknisk platform (Online Citizens’ Assembly), der understøtter de mange krav til funktioner, processer og deltagervalidering som er indeholdt i den digitale del af en borgersamling. 

 

Vi er spændte på at se hvordan borgerne i Albertslund Kommune tager imod Online Citizens Assembly, og ser frem til det fremtidige samarbejde med We Do Democracy om at forfine og udbrede brugen af borgersamlinger i danske og udenlandske lokalsamfund. 

 

Se en kort introduktion her: Albertslund Borgersamling Introduktion

 

Kontakt Assembly Voting for mere information om digitalt understøttede borgersamlinger.

 

 

 

Please reload

Udvalgte nyheder

Digital platform til borgersamlinger

18 May 2020

1/3
Please reload

Seneste nyheder
Please reload

Arkiv